Agenda 2018

 

4 aug. BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur
1 sept BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur

Dagbesteding

Sinds 2012- 2014 werd er op Moestuin Leyduin dagbesteding aangeboden door Erik de Keulenaar met Land en Boschzorg (zorgboer sinds 2009). Na de start van Stadstuinderij WTG in 2013 heeft hij Stefan Fokkink en Hannah betrokken bij de dagbesteding.  Voor het zorgcentrum De Blinkert heeft Erik met Stefan twee jaar een aantal dagdelen begeleidt in samenwerking met Wilma Overbeek van de Blinkert. Sinds 2015 is ook in de Kweektuinkas dagbesteding mogelijk maar dan met stichting Landzijde als toeleidingsinstelling. Hannah heeft sinds 2015 de dagbesteding op Moestuin Leyduin zelfstandig onder haar hoede en zet die voort.

De begeleiders hebben een relevante opleiding voor zorg en ruime ervaring om mensen op een leuke en leerzame manier hun dag te laten doorbrengen.
De adressen vind je onderaan deze pagina. Hier kan je ook specifieke informatie over de plek vinden.

 

Veel mensen ervaren het werken op het land als helend: handen in de aarde, in de buitenlucht, ritmisch werk, beleven van de seizoenen, gezamenlijkheid en gezelligheid. Voor De Nieuwe Akker is een goede dagbesteding voor mensen met een hulpvraag een van de pijlers van haar werk. Daarom wordt op elke tuin dagbesteding aangeboden aan (jong)volwassenen en ouderen met bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond, dementie, verstandelijke beperking of burn-out
die:


➢ structuur willen aanbrengen in hun week
➢ (weer) een werkritme willen opbouwen
➢ psychisch en/of lichamelijk willen herstellen
➢ (sociale) vaardigheden willen leren of behouden
➢ zinvol bezig willen zijn

De begeleiding is in handen van professionele zorgboeren/zorgbegeleiders en wordt geboden in kleine groepen van 6-8 personen. Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding is een indicatie via de WMO of PGB nodig.

 

Meer informatie over dagbesteding is te verkrijgen via:

Moestuin Leyduin: Hannah Verdegaal
06-42845846
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

download folder dagbesteding Moestuin Leyduin

 

Wij Telen met Zorg: 

Erik de Keulenaar
06-16898282
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.wijtelengroente.nl

dagbesteding 3