Agenda 2018

 

4 aug. BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur
1 sept BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur

Nieuws Kweektuinkas

Evenement voor de echte tuinliefhebber.

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 vindt in de historische Haarlemse Stadskweektuin het grote jaarlijkse Voorjaarsevenement plaats. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

Een breed en bijzonder aanbod
Op het evenement de vergroening van de particuliere buitenruimte tot doel. Tuinen maken immers een substantieel deel uit van het groen dat wij nog hebben, vooral in de verstedelijkte gebieden. Er zijn dan ook geen bubbelbaden, geen tuinkeukens, geen terrarsverwarmingen, brocante, tuinschilderijen of andere sierelementen voor de tuin. Maar wel planten in veel, heel veel bijzondere soorten voor de sier en de moestuin, voor het balkon of dakterras. Daarnaast zijn er ook deelnemers met milieuvriendelijk tuinhout, hand gesmeed sierhekwerk en rozenbogen, mooi hoogwaardig gereedschap en met minuscuul kleine beestjes ter bestrijding van plaagbeestjes. Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook de ‘wilde dieren’ rond de woning, denk aan tuinvogels, vlinders en egels, krijgen aandacht. De meeste soorten zijn welkome gasten. Voor sommige van hen zijn zomer- en winterverblijven verkrijgbaar en informatie(folders) over hun leefgewoontes. Neem wel zelf tassen mee voor de aankopen.

Kinderactiviteiten en horeca
Enkele deelnemers bieden een activiteit aan voor kinderen. Daarnaast zijn er in de Stadskweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin. Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan bij een horecabedrijf terecht dat op het terrein gevestigd is en bij enkele deelnemende duurzame cateraars. Een gezellig terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.

Nadere informatie
Het tuinevenement wordt georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie Haarlem en vindt plaats in de Haarlemmer Kweektuin, gelegen aan de Kleverlaan 9. Op beide dagen is het evenement tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Ruime parkeergelegenheid vindt men in de nabij gelegen Cronjé-garage.

 

voorjaarsevenement

Afgelopen tijd stond de Kweektuinkas twee keer in de krant.

26 mei 2016 in De Haarlemmer (klik op het krantenartikel voor een grotere versie)

Scan kranteart Kweektuin juni 2016

 

9 juni 2016 in De Haarlemmer (klik op het krantenartikel voor een grotere versie)

Scan Krantenartikel Haarlemmer juni 2016 BIO Markt

 

Beste deelnemers, vrijwilligers van de Kweektuinkas,

Voor het laatse nieuws uit de kweektuinkas zie onze facebook pagina.

Ook berijkbaar voor niet facbook gebruikers !

https://www.facebook.com/kweektuinkas

 

BioMarkt folder

 

De BioMarkt in de Haarlemmer Kweektuin vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats. Niet alleen kun je hier biologische producten kopen, het is ook een gezellige plek om wat te drinken en te eten. Het aanbod op de BioMarkt is divers. Je kunt er terecht voor je dagelijkse boodschappen, lekkernijen en duurzame cadeautjes. De BioMarkt wordt georganiseerd door Wij Telen Groente. Ingang Kleverlaan 9.

Burendag
 
Zaterdag 26 september is er burendag op de Haarlemmer kweektuin.
 
Met het thema : Waar krijg jij energie van?
 
tussen 14.00 en 17.00 uur workshops van oa. Nederlands Hout,
een kleedjesmarkt voor kinderen en het burendiner /
neem je eigen kookkunst mee (17.00-21.00 uur)
 
In de kweektuinkas zijn gratis tomaten en uien beschikbaar voor het buren diner (voor bijv.. tomaten soep) als je daarmee De Nieuwe Akker promoot.
 
De tomaten zijn af te halen tijdens de openingstijden van de kas.