Agenda 2018

 

4 aug. BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur
1 sept BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur

Nieuws Stadstuinderij WTG

Midzomer, de langste dag van het jaar valt rond 24 juni dit jaar. De Zonnewende is het moment waarop de zon precies boven de keerkring staat. Al in zeer oude culturen werd de Zonnewende gevierd met een 3 daags feest met eten, muziek en vuren.

Een mooi moment dus om het leven te vieren!

We doen dit met diner, biologische wijn van Due Grappi, vuur en muziek in de stadstuinderij Wij Telen Groente op zaterdag 24 juni 2017 vanaf 17.00 uur. Witte van Haemstedelaan 72, Haarlem.
Als je mee wilt doen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 19 juni 2017. Plaatsen zijn beperkt tot 25 dus boek snel om teleurstelling te voorkomen! De prijs bedraagt ​​25 euro en is inclusief een 4-gangen maaltijd en drankjes.

Met Keltische groet, Yolande, Ruth en Annemieke

 

image001

 

Komend weekend is het "Lekker naar de BioBoer weekend". Dit betekent dat veel biologische boeren hun deuren openzetten voor publiek.

Op zaterdag 17 juni van 10 tot 13 uur is er Open Dag op Stadstuinderij Wij Telen Groente (WTG).

Op zondag 18 juni van 10 tot 13 uur is er Open Dag in de KweektuinKas.

Op beide locaties zijn er rondleidingen en informatie. 

Daarnaast is er een presentatie van een biodynamisch familie- en zorgboerderij in India.

 

Keltisch Diner 2015

Begin november vierden de Kelten het Samhain. Afscheid van de zomer, afscheid van het land met zijn goede gaven.
Een mooi ritueel dat ik- samen met vrienden- op 5 november op de tuinderij WTG vorm willen geven.
Lekker eten van het land, bij het vuur, een melancholisch muziekje op de achtergrond.

Voor de Kelten was Samhain ook een moment om stil te staan bij de dierbare overledenen door voor hen schaaltjes met fruit en noten neer te zetten.
Voor wie dat wil is er plaats om hieraan mee te doen.

Daarnaast vragen we ieder een voorwerp mee te nemen dat dierbaar is geweest maar waarvan het goed is om afscheid te nemen. De ander die het juist goed kan gebruiken neemt het weer mee.

De kosten voor het Samhain diner zijn 25 euro inclusief 2 drankjes. Het diner begint in verband met de eerder invallende donkerte om 17.00 uur.

Wil je meedoen; meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Betalen graag voorafop ING rekening NL66INGB 0004096597 tnv Y. Koot, Haarlem.

Groet tuinder Yolande

Op zaterdag 15 april van 11.00 tot 15.00 uur wordt het nieuwe seizoen op de zelfoogsttuin Wij Telen Groente feestelijk geopend. Dé gelegenheid om kennis te maken met de tuinderij!

Er is van alles te doen. Er zijn rondleidingen om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Je kan helpen met aardappelen poten of bonen raden bij de informatiekraam. Of bij de schuur luisteren naar de muziekband Dinanga en Itchy Donkey, onder het genot van een kopje koffie/thee/limonade met paasbrood. Voor kinderen is er eieren zoeken, broodje bakken boven het vuur, of met de boer mee achter de tractor. Kortom: het wordt een leuke dag!

pompoen

Op zaterdag 15 oktober is het jaarlijkse oogstfeest op WTG.

Traditiegetrouw worden de pompoenen dan met elkaar binnengehaald. 

Het programma ziet er globaal als volgt uit;

10.00-11.00 uur; oogsten van de pompoenen

11.00 uur; koffie/thee met iets lekkers

11.30-13.00 uur; activiteiten

13.00 uur; samen soep eten en proosten op een mooi jaar

 

Welk talent laat jij zien?

Deze keer willen we het oogstfeest wat anders aanpakken. Er loopt zoveel talent op de tuinderij rond dat het ons leuk leek dat eens te ‘oogsten’.

Dus als je het leuk vindt om op 15-10 tussen 11.30-13.00 uur op de tuinderij iets van je talent te laten zien- muziek, een miniworkshop groenten inmaken, yoga tussen de bieten, een bloemenkrans maken met kinderen- laat het ons dan weten.

Je kunt een mailtje sturen naar tuinder Yolande via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samen kijken we dan of we er een mooi programma van kunnen maken.

pompoen2