Week 47 Laatste oogstweek op WTG


- rode boerenkool
- winterpreitjes
- spruitjes of palmkool
- andijvie (uit de kas)
- enkel aardpeertje of pastinaak

Tuinteam WTG

EN zaterdag bakken we van de laatste aardappels heerlijke patatjes voor jullie!!

EN de laatste biologische bloembollen worden verkocht, ze kunnen nog de grond in!







WTG - week 46: nog hard gewerkt aan het schonen van het land voor het knoflookveldje, naast de nieuw in aanbouw zijnde kruidenspiraal.



Het was vooral zaterdag best nat op het land, toch hebben we alle knoflook erin gekregen!


Spruiten klaar voor de oogst, ook de kleine spruitjes zijn heel lekker en de rode aardpeer kon af en toe groot uitpakken, wat een mooie knollen.









Tuinteam WTG
Beste Pioniers

Er is aanstaande zondag van 10-13 uur en maandag van 12-17 uur het volgende te oogsten

Uien
Prei
Andijvie
Veldsla (grotere portie)

PS. De nieuwe akker Kweektuin heeft een nu een Facebook pagina:
https://www.facebook.com/kweektuinkas?fref=ts
(het is leuk en handig omde pagina te volgen enmet elkaar recepten uit te wisselen)

Tot oogstens, Groetjes, Koen
De volgende nieuwe recepten zijn binnenkort op de receptenpagina van de website te vinden:

Courgettecake van Annette Trompke
Thaise pompoensoep van Ria Liem
Stoofpot met savooiekool en blauwe druiven van Andrea Bloem
Pasta met palmkoolpesto van Paula
Snijbiet met aardappelen van Martine

Vriendelijke groet,
Lenneke

De laatste oogstweek bij Moestuin Leyduin in 2014.


Dit kan er geoogst worden:
- pastinaak
- wortelpeterselie
- spruitjes
- boerenkool

Er is nog steeds snijbiet, spinazie en palmkool. En vergeet ook niet om rucola te plukken en blad van de Oost-Indische kers.

Wortelpeterselie en pastinaak lijken veel op elkaar qua vorm enkleur. De pastinaken zijn over het algemeen wel een stuk groter geworden. Je kan ze op dezelfde manier gebruiken: verwerken in soepen en sauzen, koken of bakken. De wortelpeterselie is wat aromatischer van smaak. De pastinaak oogsten we voor en dan halen we ook meteen het blad eraf. We doen dat omdat sommige mensen allergisch zijn voor pastinaakblad. Deze plant is familie van de berenklauw. De wortelpeterselie mag je zelf oogsten. Er staat een riek klaar.

Zaterdagmiddag nemen we afscheid van dit mooie oogstseizoen. Er staat dan een lekker pan soep klaar.

Vergeet niet om 18 november naar de evaluatiebijeenkomst te komen. Aanvang 20.00 in Huis Leyduin.

Tot ziens op de tuin,
Tuinteam Leyduin
Oogsten op WTG in week 46 (alleen op12 en 15 november):


spruitjes + winterprei + palmkool + veldsla (uit de kas) + aardpeer



De laatste weken oogst, geniet ervan!




WELKOM IN DE TUIN!
Tuinteam WTG
Beste pioniers de oogst van week 46

Pastinaak
Snijbiet
Andijvie of ijssla
Winterpostelein
Veldsla

Er is te oogsten op zondag van 10 tot 13 en maandag van 12 tot 17.

Vanaf deze week is de tuin op vrijdag geopend van 9 tot 16 uur en op donderdag is tuin gesloten.
Dus iedereen die op vrijdag wil meehelpen is van harte welkom!

Tot oogstens groetjes koen




Leuk dat deze groenten weer verbouwd kunnen worden. Ik sluit mij zeker aan!
Beste mensen,

Deze week kan er het volgende geoogst worden:

- boerenkool
- koolrabi
- schorseneer
- winterpostelein

En er is ook nog spinazie en snijbiet.

Na deze week kan er nog een week geoogst worden. We sluiten het oogstseizoen af op 15 november.

Tot op de tuin!
Vanaf deze week 45 zijn we alleen op woensdagmiddag van 12 - 5 uur
en zaterdag van 9 - 3 uur open om te oogsten op WTG

De volgende groentes zijn er deze week:

* boerenkool
* raapstelen
* pastinaak
* wortelpeterselie (met heerlijk peterselieblad!) of
kleine bietjes (rood of chioggia biet)

Tot in de tuin deze week, Tuinteam WTG

Week 44 op WTG was een herfstweek met hele warme lenteachtige dagen,
met aparte vormen bij de pastinaak.....



De kruiwagen als speelvertier...

Met oogstende deelenemers

en interesse uit Delft van Stadstuinderij BuitenLeeft















We zagen de gehakkelde aurelia op deafrikanen


hommels op de bloemen, een bloeiende paardebloem en een aantal hagedissen


Bijzondere herfstweek, waarin de laatste pompoenen werden meegenomen
een we nog bijzonder recept voor pompoensoep doorkregen, hieronder:

Met groet van Tuinteam WTG



recept van Yotam Ottolenghi, een van de beste vegetarische kok’s van deze tijd.



Hoofdgerecht voor 4 personen

1 pompoen van ca. 1,4 kg (oranje, groen of fles maakt niet uit)

1 tl kaneel

6 el olijfolie

zout

versgemalen zwarte peper

50 g verse koriander + extra blaadjes voor het garneren

1 teen knoflook (fijn gesneden)

20 g pompoenpitten

200g Griekse yoghurt

1 1/2 tl sriracha sauce of andere pittige chilisaus


Verwarm de oven voor op 220graden (hete lucht 200graden)

Snijd de pompoen doormidden - pitten eruit- in parten van 2cm dik en ca. 7 cm lang snijden (met schil)

Meng pompoen in een kom met kaneel, royaal zwarte peper, 2 el olijfolie, 3/4 el zout. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje bedekt is.

Leg stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster zij tot ze gaar en gekleurd zijn (ca. 30-40 min)

Als ze klaar zijn haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Schakel oven uit en rooster de pompoenpitten in de afkoelende oven tot de velletjes barsten.

Doe 4 el olijfolie, de koriander (incl. stelen) de knoflook en royale snuf zout in de blender en pureer het tot een pasta.

Roer vlak voor dat je de pompoen opdient, de yoghurt, en de srirachasaus door elkaar.


Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Bestrooi

met de pompoenpitten en de extra korianderblaadjes.


Eet smakelijk! Martine