Dagbesteding


Veel mensen ervaren het werken op het land als helend: handen in de aarde, in de buitenlucht, ritmisch werk tussen het groen, beleven van de seizoenen, gezamenlijkheid en gezelligheid,meer structuur in de weekindeling.

Daarom wordt op de drie tuinderijen dagbesteding aangeboden aan (jong)volwassenen en ouderen met bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond, dementie, verstandelijke beperking of burn-out.


Een langgekoesterde wens ging in vervulling toen door tuinder Erik begonnen werd met het aanbieden van dagbesteding. Allereerst op Moestuin Leyduin vanaf 2012 en vervolgens vanaf 2013 ook op Stadstuinderij WTG.
Erik de Keulenaar is zorgboer sinds 2009 en hij werkte samen met Stefan Fokkink en Hannah Verdegaal. Hannah heeft sinds 2015 de dagbesteding op Moestuin Leyduin zelfstandig onder haar hoede.

Voor het zorgcentrum De Blinkert, onderdeel van Kennemerhart naast de Stadstuinderij WTG, heeft Erik nauw samengewerkt met Helma Meeuwissen en Wilma Overbeek.
Tenslotte werd ook vanaf 2015 in de Kweektuinkas dagbesteding mogelijk. Hier werkte Erik samen met stichting Landzijde als toeleidingsinstelling en is nu Wilma Overbeek begeleider.

De begeleiders hebben een relevante opleiding voor zorg en ruime ervaring om mensen op een prettige en zinvolle manier hun dag te laten doorbrengen.

Meer informatie over dagbesteding is te verkrijgen via:

Moestuin Leyduin: Hannah Verdegaal
06-42845846
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

download folder dagbesteding Moestuin Leyduin

 

Wij Telen met Zorg: 

Erik de Keulenaar
06-16898282
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.wijtelengroente.nl

dagbesteding 3