Onder de paraplu van De Nieuwe Akker zijn er inmiddels drie zelfstandige tuinderijen in bedrijf. Ze hebben ieder een heel eigen karakter, een eigen tuinder en tuinteam, een eigen groep deelnemers en vrijwilligers en een eigen zorgbegeleider met een vaste groep cliënten. Via een eigen tuinbericht per tuinderij blijven de deelnemers op de hoogte van wat er speelt op de tuinderijen.

 

Het zijn zelfstandige bedrijven. De grote lijnen, de uitgangspunten en de achtergrond zijn overal hetzelfde, want samen vormen de tuinderijen De Nieuwe Akker. Er wordt overal biologisch geteeld en zoveel mogelijk gestreefd naar biologisch-dynamisch. Het bedrijfsmodel is C.S.A. (Pergola), waarbij de deelnemers als aandeelhouder het bedrijf ondersteunen. Vrijwilligers helpen de tuinder of co-tuinder op iedere tuinderij.  

 

Samenwerking

Tussen de tuinderijen bestaat een intensief samenwerkingsverband. Regelmatig hebben de tuinders overleg, ze kopen sommige zaden en materialen gezamenlijk in en ruilen soms gewassen uit (waaronder maïs, aardappelen en boerenkool). De tuinders kweken ook plantgoed voor elkaar op. 

Kijk voor specifieke informatie over de tuinderij van je keuze op de betreffende pagina.

De gezamenlijke promotie van de tuinderijen gebeurde aanvankelijk door de werkgroep Communicatie en P.R.   Nu verzorgen de tuinders zelf hun tuinberichten aan hun deelnemers.