Agenda 2018

 

4 aug. BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur
1 sept BioMarkt in de
Haarlemmer Kweektuin

tussen 10 en 15 uur

Voor meer en actuele informatie over Wij Telen Groente in de Kas en voor aanmelden, ga naar www.wijtelengroente.nl.  


De Kweektuinkas is de derde tuinderij opgezet samen met stichting De Nieuwe Akker. De biologische tuinderij in de kas heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zelfstandige, door de deelnemers gedragen onderneming onder de naam Wij Telen Groente in de KasStichting De Nieuwe Akker is niet meer verbonden aan Wij Telen Groente in de Kas. 

Onststaansgeschiedenis

In het voorjaar van 2014 zijn tuinders Erik de Keulenaar en Koen Warnaar hier  voor het eerst begonnen met het telen van biologische groenten. Groenten kweken in de kas betekent dat er bijna een heel jaar rond verse groenten geoogst kunnen worden. De Kweektuinkas maakt deel uit van het nieuwe totaalplan voor de voormalige Stadskweektuinen. Meer over de plannen van dit grote project kun je lezen op www.haarlemmerkweektuin.nl.

 2015 kas 18 oktober canon 035

 
Wij Telen Groente in de Kas

Wij Telen Groente bestaat uit twee zelfoogsttuinderijen:

  • Wij Telen Groente in de Kas (voorheen Kweektuinkas)
  • Wij Telen Groente op het Land (voorheen stadstuinderij WTG)

Als oogstdeelnemer van de zelfoogst-tuinderij kun je verse biologische groente komen oogsten, afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft. De tuinder (Koen Warnaar) geeft aan wat er die week oogstrijp is. Als deelnemer kun je ook met de tuinder meewerken, of meedenken over wat er op de tuin wordt geteeld, via inspraak in het teeltplan. Al vanaf het vroege voorjaar kun je in de kas groente oogsten! Afhankelijk van het weer loopt het oogstseizoen van februari tot eind november. Wij Telen Groente op het Land en in de Kas wisselen onderling groente uit, zodat oogstdeelnemers een grote diversiteit aan groente krijgen. 

Op www.wijtelengroente.nl vind je alle informatie en kan je je aanmelden.

 

Adres

Wij Telen Groente in de Kas

Haarlemmer Kweektuin
Kleverlaan 9, Haarlem.
Ingang via het witte hek, de Kas ligt aan de achterzijde van het terrein.