Het beste tuinontwerpadvies van dit jaar van experts… – De middelgrote tuin

3 december 2022
Geplaatst in: Tuintrends & design

Wat is jouw geweest beste tuinontwerp advies dit jaar?

Op de Middelgrote Tuin praat ik met veel wonderbaarlijk verschillende tuinexperts.

De meesten werken professioneel in de tuinbouwsector, dus hun tips zijn praktisch, realistisch en effectief.

Dus ik dacht dat ik terug zou kijken op het afgelopen jaar voor mijn keuze van het beste tuinontwerpadvies voor verschillende tuinsituaties.

De beste tuinontwerpideeën van het jaar

Hoe planten in potten te groeperen voor een bordereffect.

Dan Cooper van de online winkel Dan Cooper Garden heeft ongeveer 100 potten in een ruimte die x bij y meet. Hij heeft zo’n 100 potten in die ruimte staan, maar slechts zo’n 40 verschillende soorten planten.

Zijn belangrijkste tip is om één soort plant per pot te planten. Hij zegt ook dat het belangrijk is om niet elke pot compleet anders te hebben. ‘Van elke plant zijn er twee tot vier potten.’

Zo heeft hij bijvoorbeeld vier potten gevuld met Tulp ‘Chansonette’, die met tussenpozen door de ruimte worden herhaald. De herhaling zorgt ervoor dat het scherm er samenhangend uitziet en is rustgevender voor het oog.

Hoe maak je een pottendisplay

De containertuinen van Dan Cooper en Shaun Mooney. Voor het beste tuininrichtingsadvies voor zowel potten als tuinen kunt u een tuinontwerper inschakelen.

Tuin ontwerper Shaun Mooney creëerde in zijn huurwoning ook een complete tuin met potten. Hij had helemaal geen toegang tot de aarde, dus liet hij plantbakken maken en zocht een maker op eBay. Deze zijn hoger dan de potten ervoor en vormen een ‘achterste rij’ van de border.

Dan kun je middelste en voorste rijen van de ‘border’ maken met potten. Shaun’s geldbesparende tip is om goedkopere in massa geproduceerde potten te gebruiken waar ze niet te zien zijn. Vervolgens verzamelt hij een paar bijzondere, duurdere potten en zet ze op een zichtbare plek.

Als je problemen hebt met het creëren van de containertuin van je dromen, stelt Shaun voor dat je een tuinontwerper inschakelt voor een consult. Veel mensen denken dat tuinontwerpers alleen voor grote projecten zijn, maar voor een paar uur kun je het beste tuinadvies betalen. En ze kunnen je ook plantenverzorgingsadvies geven als je daarom vraagt.

Als je je potten wilt verbeteren, bekijk dan hier het advies van Dan Cooper over het planten van containers.

En hier zijn meer tips van Shaun Mooney over het creëren van een tuin met potten als je huurt.

Het beste tuinontwerpadvies – beperk de soorten planten

Tuin ontwerper Michaël McCoy staat bekend om zijn eigentijdse borderbeplanting.

Hij zegt dat je het aantal soorten planten in een border moet beperken. En de vorm en textuur van de planten zijn belangrijker dan de kleur van de bloemen.

Combineer drie verschillende vormen planten. Je hebt verticale of vaasvormige planten nodig,horizontale planten en ronde vormen.

Maak je geen zorgen dat de border in één keer vol bloemen staat. Michael zegt dat je maar drie planten nodig hebt om op een bepaald moment in bloei te staan ​​om de border er prachtig uit te laten zien, op voorwaarde dat je volheid en contrast in de beplanting hebt. ‘Je kunt eigenlijk maar één bloem in bloei hebben, en als dat herhaald wordt rond de border, kan het de indruk wekken dat de border echt danst.’

Als u geïnteresseerd bent in het vinden van het beste tuinadvies over beplanting, mis dan Michael’s tips over hedendaagse naturalistische beplanting hier niet.

Textuur en kleur in de naturalistische randen van Michael McCoy

Textuur en vorm zijn belangrijker dan kleur in de naturalistische randen van Michael McCoy

Maak ruimte voor een vijver, hoe klein ook!

Thuiskwekers beheersen een groot deel van de open ruimte in de meeste steden en dorpen, dus we hebben een grote invloed op dieren in het wild en diversiteit.

In 2022 hebben zowel de Royal Horticultural Society als de Society of Garden Designers zich ertoe verbonden tuinen duurzamer, biodiverser en diervriendelijker te maken.

En bovenaan de lijst met beste tuinadviezen staat ‘maak ruimte voor een vijver’. Water is essentieel voor het leven. En het is een belangrijk onderdeel van ‘wildlife corridors’. Dieren in het wild kunnen alleen overleven als ze in een vrij groot gebied kunnen foerageren, schuilen en zich voortplanten. Je hebt misschien een park aan de ene kant van de stad en een bos aan de andere kant, maar als het moeilijk is voor wezens om van de ene naar de andere kant te komen, zitten ze vast in een relatief klein gebied. Vijvers en bestuivervriendelijke beplanting in de tussenliggende tuinen kunnen het verschil maken.

Elke tuin heeft een vijver nodig, hoe klein ook

Vijvers in alle soorten en maten in showtuinen bij BBC Gardeners World Live.

Dus elke showtuin bij BBC Gardeners World Live had een vijver. Je kunt elke bak als minivijver gebruiken, maar zorg ervoor dat kleine beestjes er veilig in en uit kunnen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat baby’s en peuters niet bij de vijver kunnen, omdat ze kunnen verdrinken in een paar centimeter water. Bij BBC Gardeners World Live waren er verschillende vijvers op verhoogde bedden.

Er was ook een groep oude gootstenen op Frances Tophill’s Frances’ Garden. Je kunt elke bak gebruiken, maar het voordeel van het groeperen is dat je er verschillende soorten vijverplanten in kunt kweken. De ene container kan bijvoorbeeld vrij ondiep zijn voor marginale planten en de andere dieper.

Houd er rekening mee dat minivijvers snel opdrogen bij droogte, dus u moet ze bijvullen.

En wees niet bang voor een grotere vijver in een kleine tuin

Tuineigenaar Anne Vincent leidde haar regenwater om en creëerde zo een grote natuurvijver in haar smalle stadstuin. De vijver is het belangrijkste kenmerk van de tuin en neemt ongeveer een derde van de ruimte in beslag.

Het is een prachtige tuin, en door haar dakgoot om te leiden naar de tuin, heeft ze ook geholpen om de afvoer van haar dakgoten naar het stadsrioleringssysteem te minimaliseren. Bekijk hier een kleine dierentuin voor dorpen en steden.

Natuurvriendelijke kleine tuin

De natuurvriendelijke tuin van Anne Vincent is ongeveer 22 meter lang en ongeveer 20 meter breed.

Is een rotstuin het antwoord op hete, droge zomers?

Rotstuinen waren erg in de mode in de eerste helft van de 20e eeuw, maar zijn sindsdien uit de gratie geraakt. Ze zijn echter een ideaal huis voor droogtetolerante, veerkrachtige planten en ook een goede optie als je een helling in je tuin hebt.

Zoals veel mensen hadden we dit jaar een ongewoon hete, droge zomer. Maar rotstuinen, zoals de rotstuin bij Doddington Place Gardens in Kent, hadden geen water nodig en bleven er goed uitzien onder barre omstandigheden.

Het beste tuinontwerpadvies was altijd gericht op het planten van de juiste planten voor uw klimaat, maar met zulk wisselvallig weer hebben we veerkrachtige planten meer nodig dan droogtetolerante planten. En een rotstuin is erg veerkrachtig.

Als je aan een rotstuin denkt, begin dan met de rotsen. Amicia Oldfield van Doddington Place-tuinen zegt dat rotstuinen er veel beter uitzien als je een lokale steen kiest, omdat deze vaak de architectuur weerspiegelt.

En tuinontwerper Posy Gentles wijst erop dat als mensen stenen uit hun tuin halen, ze moeten betalen om ze weg te laten halen. Ze kunnen dus gratis of heel goedkoop beschikbaar zijn op Facebook Marketplace, Freegle/Freecycle of eBay.

Het beste tuinontwerpadvies

Het beste advies voor tuinontwerp is om uw planten af ​​te stemmen op het klimaat en de grond – een rotstuin is een van de meest veerkrachtige aanplant.

Er is hier meer rotstuinadvies.

Het beste tuinontwerpadvies – koppel je huis aan de tuin

De getalenteerde schrijver en styliste Francine Raymond is altijd een bron van het beste tuinontwerpadvies en ideeën.

Hoewel ze koopt van veilingen, winkelketens en kringloopwinkels, brengt ze alles samen met kleur. Haar belangrijkste tip is om met kleur je huis en tuin met elkaar te verbinden.

Francine heeft zowel in haar huis als in haar tuin een geel en grijsblauw thema. Denk aan voordeur, achterdeur, kozijnen, schuurtjes, banken, potten en meer voor je kleurthema.

Bekijk hoe u uw binnen- en buitenruimte met elkaar verbindt, waarbij ook de eigentijdse koppeling tussen huis en tuin van tuinontwerper Lisa Feurtados centraal staat.

Verbind je huis en tuin door het gebruik van kleur

Francine Raymond verbindt haar huis met haar tuin door kleurgebruik. Dit is waarschijnlijk het beste tuinontwerpadvies dat ik ooit heb gehoord!

Of koppel je huis aan je tuinhuisje!

Wanneer mensen de plantenkwekerij van Stephen Ryan, Dicksonia Rare Plants in de buurt van Melbourne, binnenkomen, vragen ze vaak om een ​​snelgroeiende klimplant om een ​​lelijke schuur te verbergen. Stephen zegt dat zijn antwoord is dat het niet nodig is om een ​​lelijke schuur te hebben.’

Er zijn zoveel manieren om een ​​schuur er beter uit te laten zien in de tuin en sommige zijn goedkoop en gemakkelijk te doen.

Je kunt een schuur in elke gewenste kleur verven. U kunt de kleur, materialen of architectuur van uw huis gebruiken als inspiratie voor de schuur.

En je kunt experimenteren met een schuur, want het is een relatief kleinschalig project. Stephen had een lelijke schuur met plat dak in zijn tuin, achtergelaten door een vorige eigenaar. Toen hij een verdieping wilde toevoegen aan zijn huis met een plat dak, hebben hij en zijn partner hun ideeën eerst op de schuur uitgeprobeerd en die als sjabloon voor het huis gebruikt.

Ze experimenteerden met de kleur van de schuur voordat ze het huis schilderden. En ze voegden er een schuin dak en eindstukken aan toe om te zien of ze het mooi vonden.

Stephen Ryan transformeerde zijn schuren

Dit zijn beide schuren – Stephen Ryan gebruikte houten bekleding, verf en dakeindstukken om ze er speciaal uit te laten zien.

Het beste tuinadvies van Stephen Ryan vind je op de Tuinbouwers YouTube-kanaal.

Zie dit bericht voor meer ideeën over het renoveren van schuren. En kijk hier voor ideeën over welke kleur je je schuur moet schilderen.

Speld om het beste tuinontwerpadvies van dit jaar te onthouden

En doe mee – kijk hier voor een gratis wekelijkse e-mail met meer tuintips, ideeën en inspiratie.

8 tips voor het beste tuinontwerpadvies

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Denieuweakker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart