Hobbytuinders kunnen succesvolle boerenmarktverkopers zijn

Hobbytuinders kunnen succesvolle boerenmarktverkopers zijn

Als je passie groentetuinieren is, heb je misschien deze ervaring gehad: al je kinderen zijn volwassen, maar je moestuin is er niet kleiner op geworden. Je buren en beste vrienden lijken niet thuis als je beladen met tuinproducten bij hen aanklopt. Je begint duidelijk de indruk te krijgen dat ze je proberen te vermijden.

Het klinkt alsof uw tuin uw behoeften en die van uw vrienden en buren overtreft. De voor de hand liggende oplossing zou zijn om te bezuinigen op uw tuinieren. Hoewel dat voor de niet-tuinier misschien vanzelfsprekend is, is het geen optie voor een verstokte tuinier zoals jij. Maar er is een oplossing die u en nog veel meer mensen goed gevoed en gelukkig zal houden!

Waarom zou u niet overwegen om verkoper te worden op uw lokale boerenmarkt? Het werkte voor mij, en het kan ook voor jou. Je tuin hoeft niet enorm groot te zijn om aan je eigen behoeften te voldoen en toch genoeg producten te hebben om op de markt te brengen. Boerenmarkten, vooral die in kleine gemeenschappen zoals de onze, hebben bijna altijd meer verkopers van verse producten nodig.

De afgelopen vier jaar zijn mijn vrouw en ik verkopers geweest op de Selah Farmers’ Market, waar we groenten, klein fruit en boeketten hebben verkocht. We kunnen rekenen op bijna wekelijks uitverkocht. Het geld dat we verdienen is altijd welkom, maar de echte beloning is de vreugde die we hebben in het maken van nieuwe vrienden en wetende dat we vers voedsel op tafel zetten en schoonheid in de huizen van onze gemeenschap.

Denk terug aan vorig jaar toen je je lokale boerenmarkt bezocht. Denk eens aan de overtollige producten die je verbouwde en die best goed zouden zijn verkocht. Hoe zit het met sommige van de dingen die je kweekte die niet op de markt verkrijgbaar waren? En als u een openstaande niche kunt vullen, zult u week na week een gestage stroom klanten hebben die naar uw kraam terugkomen. De niche die we vonden en vulden was het leveren van ouderwetse landelijke boeketten.

Slechts één verkoper had bloemen – prachtige zonnebloemen die per steel werden verkocht. Ik besloot boeketten te verkopen. Ik heb een deel van mijn moestuin omgevormd tot een stektuin – meestal voor eenjarige planten – maar ook enkele vaste planten om de volgende jaren te gebruiken.

Wetende dat mensen die op de markt winkelen veel tijd besteden aan kijken, kopen en bezoeken voordat ze naar huis vertrekken, voeg ik wat extra’s toe aan mijn boeketverkoopboeketten in vazen ​​die veilig in lage dozen zijn verpakt om ze te stabiliseren voor de reis naar huis. We laten al onze klanten ook weten dat we hun aankopen bewaren tot ze uitgewinkeld zijn.

Plan uw tuin zo dat u gedurende het hele marktseizoen een gestage stroom producten heeft. U moet achtereenvolgens planten om ervoor te zorgen dat u een continue oogst heeft tot aan de eerste dodelijke vorst. Niets is zo teleurstellend voor de verkoper en de klant als niet genoeg producten beschikbaar hebben.

Succesvolle verkopers begroeten alle potentiële klanten als ze langs hun kraampjes komen. Neem de tijd om hun vragen te beantwoorden over uw producten en hoe deze voor de tafel kunnen worden bereid. Het is een goed idee om kopieën van recepten beschikbaar te hebben voor uw klanten, vooral voor onbekende groenten en fruit. Aarzel niet om uw klanten te laten weten dat u achter uw producten staat met een geld-terug-garantie.

Neem de tijd om de andere verkopers te leren kennen. Maak elke week voordat de markt opengaat de ronde om te zien welke producten beschikbaar zijn. Wanneer uw vaste klanten producten vragen die u niet heeft, kunt u ze doorverwijzen naar leveranciers die dat wel hebben. Ik controleer ook graag de prijzen die door andere leveranciers worden gevraagd, zodat mijn prijzen niet buiten de lijntjes vallen, maar ik aarzel niet om iets meer te vragen als mijn producten dat rechtvaardigen, of minder als ik vind dat hun prijzen een beetje hoog zijn .

Dit is de tijd van het jaar om contact op te nemen met de marktmanager (ook wel de marktmeester genoemd) om te praten over uw interesse om verkoper te worden. Vraag om een ​​kopie van de regels en voorschriften die op de markt gelden. Het is beter om ruim voordat het marktseizoen begint te weten wat de gezondheidsvoorschriften en verwachtingen van verkopers zijn. Marktmanagers zijn uitstekende bronnen van antwoorden op veel van de vragen die u zult hebben.

Als je niet genoeg producten kweekt om het de moeite waard te maken om je eigen stand te exploiteren, overweeg dan om je krachten te bundelen met een of twee andere tuiniers. Door uw producten te bundelen, heeft u er genoeg en kunt u uw kraam afwisselen met weken. Dit is op sommige markten gebruikelijk, maar overleg eerst met de marktmanager of een dergelijke regeling acceptabel is.

Of u nu een eigen marktkraam heeft of samenwerkt met een andere tuinier, u zult merken dat verkoper zijn op een boerenmarkt niet alleen veel voldoening geeft, maar ook een extra dimensie toevoegt aan uw tuinieren.

Jim McLain is een meestertuinier in de Yakima-vallei in de staat Washington. Hij gaf les op openbare scholen en is nu met pensioen. Een keer per maand schrijft hij een column over tuinieren voor het supplement ‘Voices of Selah’ van de Yakima Herald-Republic. Jim is al vier jaar verkoper op de Selah Farmers’ Market in Selah, Washington. Hij is de afgelopen drie jaar lid geweest van het exploitatiecomité van de markt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Denieuweakker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart